Loading...

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.

 

Felnött oldás

 

A stressz mindennapi életünk elkerülhetetlen tényezője. A reakció kimeríti és igénybe veszi a testet és a lelket, így életenergiát fogyaszt. Legyengült immunrendszerünk betegségeknek nyit utat, állandó testi fájdalmakat vált ki, sokszor orvosi magyarázat nélkül.

A stressz félelmeket generál, amitől nem tudunk, vagy nem merünk változtatni, minőségi munkavégzésünket gátolja. Kapcsolataink megromlanak, magányosságra ítéljük saját magunkat. A szorongás autonóm idegrendszeri válaszokat indít be és olyan hormonok kiválasztását serkenti, mint az adrenalin, ami felgyorsítja a szívritmust, növeli a vérnyomást és a verejtékezést. Mit tudunk változtatni? Sokszor a stressz kiváltó okát nem tudjuk eltávolítani, mert állandó az életünkben (pl: egy betegség, családon belüli rossz kapcsolat, főnök a munkahelyen, stb..), de hozzáállásunkat, stressz reakciónkat meg tudjuk változtatni. Elsősorban megnézzük érzelmileg mi stresszel minket, mikor kezdődött, milyen válasz reakciókat adunk. Majd a kliens felismerése érzelmi stressz oldáshoz vezet. Csodálatos változáson megy keresztül az illető, hisz képes lesz rugalmasan kezelni az élet akadályait.

 

- vissza -

Loading...

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.