Loading...

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.

 

Gyerek oldás

 

Az agytornán alapuló pedagógiai kineziológia segít a tanulásban. Koncentrációs problémák, olvasási- számolás-helyesírási nehézségek, agresszió, hiperaktivitás, beilleszkedési gondok, félelem a kudarctól, konfliktus a tanárokkal, szorongás - ezek vagy hasonló problémák egyre több gyereket érint.

A kineziológia módszerével segítséget nyújthatunk a problémákra; melynek segítségével a gyermekek az önbizalom, a magabiztosság,a figyelem, a motiváció, a testi koordináció, az ügyesség és sok más dolog vonatkozásában megerősödnek, szívesebben tanulnak és járnak iskolába.

Korcsoportok

Magzati Kor:
Ez idő alatt is lehet oldani a félelmeket, az édesanyán keresztül. Hisz minden aggódást, amit a kilenc hónap alatt érzünk, azt teljes egészében érzi a magzat is. Félelem a szüléstől, a felelősségtől, elvárás, csalódás hogy más nemű lett, szorongás a gyermekágyi időszaktól.

Kisgyermekkor:
Születéstől hat éves korig, a gyermek igényeinek megfelelően alakítom a találkozást. A bátrabbak már az első alkalommal együttműködnek, a félénkebbek szülői-nagyszülői segítséggel oldódnak. Ez az időszak nagyon fontos, mert ilyenkor alakulnak ki a hitrendszereink. Félelem a sötéttől, a bogaraktól, az orvosoktól, a közösségtől…. stb.

Hat éves kor felett:
Már önállóan részt tud venni a folyamatban. Sokszor egyedül maradnak a problémáikkal, pedig nap, mint nap „megfelelnek” a társadalmi elvárásoknak. Folyamatos stressz éri őket az iskolában, ahol jegyekkel minősítik tudásukat. (Nem mindenki képes fára mászni, mégis a társadalom hasznos tagja.) Érdemes elkezdeni a stressz oldást, ha visszatérő betegségekkel küzd, vagy mindig keddenként „fáj a hasa”. Környezeti változások, válás, testvérérkezés, hall eset is zárkózottabbá vagy indulatosabbá tehet egy gyermeket.

Tinédzser korszak:
Csak akkor érdemes elhozni, ha a gyermek is akarja. Ez egy nagyon kényes időszak. Saját akaratuk van, és szeretik, ha kikérik a véleményüket, arról, hogy mi történik velük.

 

- vissza -

Loading...

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.